Hubei xinjie new energy technology Co,.ltd

Hur genererar solljus elektricitet

svaret på, \"Hur producerar solenergi el?\" är baserat på förhållandet mellan solpaneler och solljus. För att generera elektricitet från solljuset måste fotonerna som solen strålar samlas in och omvandlas till ett användbart format. Denna förmåga att skapa energi från solljus kallas \"fotovoltaisk effekt\".

so Hur genereras solenergi? Den fotovoltaiska effekten uppstårnär solljus slår det tunna kiselskiktet som utgör solpaneler och slår elektroner från atomerna i det kiselet. Det startar produktionen av el med solenergi. Solceller har en positiv sida och ennegativ sida, sånär dessa elektroner har slagits fritt, blir denegativt laddade och kommernaturligtvis att söka efter de positivt laddade protonerna för att ansluta till.

hur solkraft producerar energi? Motsatser lockar, och attraktionen avnegativt laddade elektroner och positivt laddade protoner är det som möjliggör solenergi. Detta flöde av laddade partiklar från ena sidan av solcellen till den andra sidan är vad som kallas ström eller likström (DC) elektricitet. och desto mer aktuell som solpanelen kommer att generera. Så om du frågar: \"Hur konverteras solenergi till elektrisk energi?\" Kom bara ihåg att solpaneler omvandlar mer solenergi till elnär det är mer solljus som träffar dem i mer direkta vinklar.

Tidigare: Hur konverteras solenergi till el

Nästa: Solenergi teori och konstruktion